23 mei 2021: Het vaccineren vordert gestaag en de zomer komt eraan

Hadden we als huisartsen net begrepen, naar aanleiding van recent onderzoek, dat het juist beter is een wat langere tijd aan te houden tussen de 2 vaccinaties Astra Zeneca (10-14 weken) omdat je dan na de 2e vaccinatie meer antistoffen zou aanmaken, zien we minister Hugo de Jonge gisteren weer op het nieuws. Met een volledig ander bericht, wat hij en zijn communicatieadviseurs zoals te doen gebruikelijk vergeten waren af te stemmen met de huisartsen.

Dus hoe verder met de vaccinaties AZ door de huisartsen en door ons?
–> In totaal hebben wij in april en mei nu ruim 200 mensen gevaccineerd en al de aan ons geleverde vaccins AZ zijn op..
–> Voor de 2e ronde vaccineren zijn wij ingepland de vaccins te ontvangen, op zijn vroegst, 18 juni.
–> Geplande vaccinatiedata zijn derhalve zaterdag 26 juni en zaterdag 3 juli. De grootste groep 1 maal-gevaccineerden heeft voor die data al een afspraak gekregen.

–> Ik wacht nu eerst de officiële berichtgeving van het RIVM en onze beroepsverenigingen af om te kunnen beslissen of bv. de mensen die wij als laatsten gevaccineerd hebben in deze mei-maand ook hun 2e vaccinatie al begin juli mogen gaan ontvangen. Mocht dat zo zijn, dan nemen wij hierover contact met u op. Dus heb even geduld en ga ons nog niet bellen of mailen. Houd de website en evt Facebook in de gaten voor een update omtrent de 2e ronde van de vaccinaties.
–> Heeft u op maandag 14 juni nog niets van ons gehoord of u, als latere gevaccineerde, ook begin juli al de 2e vaccinatie kunt ontvangen: mail naar assistentmail@ezorg.nl

Komt u niet op een reeds ingeplande afspraak: meld u af via dit email adres.

Blijf gezond en fijne dagen, ondanks de nog voortdurende frisheid!

Vriendelijke groet,
Thea van Tuijl, huisarts