Praktijkondersteuning

Wilma Dijk

Als senior A-verpleegkundige op de longafdeling is Wilma Dijk via de medische opvang asielzoekers de huisartsenzorg ingerold. Zij heeft in 2003 de opleiding ‘Praktijkverpleegkundige in de huisartsenpraktijk’ aan de Hanzehogeschool afgerond. In de loop van de jaren heeft zij zich verder bekwaamd via opleidingen en werkzaamheden o.a. bij de farmaceutische industrie, als zorgmanager huisartsenzorg, als ZZP-er familie mediator/coach, stiefplancoach, Kindbehartiger, wetenschappelijk medewerker longziekten en natuurlijk als praktijkondersteuner in andere huisartspraktijken.

Wilma heeft ook kennis van GGZ problematiek en de dynamiek binnen gezinnen en relaties en de emotionele impact en invloed op gezondheid daarvan.

Zij werkt mee aan het ontwikkelen van een landelijk platform voor eigen regie bij GGZ aandoeningen: een kennispagina voor zelfontwikkeling.

Wilma is opgegroeid in Zuidlaren en heeft een grote liefde voor het buitenleven, tuinieren en vormgeving. Samen met haar huidige echtgenoot woont zij sinds een paar jaar in Gasteren in een, deels door hen zelf, verbouwde gymnastiekzaal en daar delen zij lief en leed met hun in totaal 5 kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden.

Haar aandachtsgebieden in de huisartsenpraktijk zijn divers: diabetes, astma, COPD, hart en vaatziekten, ouderenzorg, longfunctie onderzoek, etc. In haar wijze van handelen en werken neemt Wilma altijd ook de leefstijl mee, als medicijn, en het gedachtengoed van de Positieve gezondheid. Streven naar meer vitaliteit, gezondheid en versterking van het eigen immuunsysteem, samen met de mensen.

Jeannette van Oosten

Jeannette van Oosten is psycholoog en heeft ruime ervaring opgedaan binnen de geestelijke gezondheidszorg en arbeidsgerelateerde hulpverlening. Zij werkt als POH-GGZ in deze praktijk. U kunt bij haar terecht voor begeleiding bij psychosociale, psychische en emotionele problematiek. Zij verkent samen met u mogelijkheden en oplossingen om weer verder te kunnen en geeft handvatten om weer op de goede weg te komen. Zij werkt vanuit verschillende benaderingen, waaronder Positieve Psychologie, Oplossingsgericht werken, EMDR en cognitieve gedragstherapie. Aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen en werkt naast POH-GGZ als psycholoog bij een landelijke GGZ instelling. Zij woont in Groningen en heeft een zoon en een dochter, zingt daarnaast nog in en koor, houdt van wandelen en leest graag.

Henk-Jan Pot

Henk-Jan Pot is vanaf maart 2019 2 dagen werkzaam in de praktijk als Verpleegkundig Specialist. Hij zit al 35 jaar in het vak. Via de A-opleiding verpleegkunde is Henk-Jan via meerdere ziekenhuizen en opleidingen op de DDG Groningen terecht gekomen. Als Verpleegkundig Specialist raakte hij in contact met het huisartsenvak. Het contact en de relatie met de patiënt vind hij erg belangrijk. Samen naar een oplossing zoeken voor het probleem van de patiënt blijft een enorme uitdaging. Henk-Jan woont in St. Jansklooster en is vader van zes kinderen en een kleinkind, met twee op komst. In zijn vrije tijd mag hij graag fietsen, klussen bij de kinderen en genieten van kleinkinderen.

Willemijn Aalberts

Mijn naam is Willemijn Aalberts en ik ben gestart als POH-Jeugd bij deze praktijk. U kunt bij mij terecht met allerlei psychosociale vragen rondom opvoeden en opgroeien van jeugdigen (0-18 jaar). Ik heb gesprekken met ouders, kinderen en jeugdigen. Elke dinsdagmiddag ben ik aanwezig in de praktijk.